Ainia on ollut jo vuosien ajan mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Fortumin IT-palvelunhallinnan ratkaisuja.

Ainia on ollut Fortumille luotettava IT-palveluiden kehittämiskumppani

Ainia on ollut jo vuosien ajan mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Fortumin IT-palvelunhallinnan ja toiminnanohjauksen ratkaisuja sekä automaatiotason nostoa.

"Olemme ratkaisseet monia ongelmia, parantaneet palveluita ja prosesseja sekä kehittäneet täysin uutta molemminpuolisen osaamisen ja tiiviin yhteistyön tuloksena", Fortumin IT-toiminnoissa jo yli 10 vuotta työskennellyt ITSM Lead Jukka Rautakallio tiivistää tuloksekasta yhteistyötä Ainian kanssa.
"Viimeisimpänä olemme tuottaneet yhdessä työkalun GDPR-tietopyyntöjen käsittelyyn ja integroineet sen osaksi palvelunhallinnan järjestelmiämme. Lisäksi olemme automatisoineet käyttäjätunnuksien luomisen herätteestä, kuten esimerkiksi HR- ja palveluportaaleissa, koko prosessiflown, sekä profiloinnin siihen, kuinka esimiestä ja uutta henkilöä informoidaan, Rautakallio luettelee yhteistyön tuoreimpia hedelmiä."

Pitkäjänteistä yhteistyötä

Fortum on vuonna 1998 perustettu, kansainvälisesti toimiva puhtaan energian yhtiö, jonka missiona on puhtaampi maailma ja energiantuotanto. Fortum kehittää ja tarjoaa asiakkailleen edistyksellisiä ratkaisuja ja asiantuntijapalveluita liittyen sähköön, lämpöön, jäähdytykseen ja resurssitehokkuuden parantamiseen.

Fortumin ja Ainian yhteistyö käynnistyi vuonna 2006. Fortum oli lähtenyt kartoittamaan potentiaalisia yhteistyökumppaneita IT-palveluiden kehitys- ja yhtenäistämistyöhön. Yhtiön tavoitteena oli sujuvoittaa asiakaspalvelua, vähentää kustannuksia ja työskennellä järkevämmin.

Jani Valkonen ja Jukka Rautakallio

Valinta kohdistui vuonna 2008 Jani Valkosen ja Jesse Lantisen perustamaan Ainiaan. Ainia on it-konsultointitalo, joka toimittaa asiakaslähtöisiä, yritysten palvelutasoa ja kilpailukykyä parantavia ratkaisuja soveltuvimman teknologian sekä vahvan arkkitehtuuriosaamisen avulla.

"Jani oli tehnyt Fortumin IT-palveluille konsultointia useissa eri projekteissa jo vuodesta 2002 lähtien. Olin monesti kuullut muiden kehuvan häntä osaavaksi kaveriksi. Päätimme siis jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan kehitystyön parissa. Siitä lähtien olemme työskennelleet yhdessä, eikä loppua näy. Halusimme luotettavan kumppanin, jolla on rautainen osaaminen sekä teknologian soveltamisessa että IT-palveluissa, ja sellaisen myös saimme", Rautakallio valottaa.

Luottamus ja yhteinen näkemys tuottaneet tulosta

Yhteistyön alkamisesta lähtien Jani ja Ainia ovat olleet tiiviisti mukana ideoimassa ja kehittämässä Fortumin IT-palveluita. Yhteistyö on ollut lähes päivittäistä ja tiivistä – edelleenkin Janin ajasta valtaosa kuluu asiakkuuden parissa. Rautakallio ja muut fortumlaiset ovat olleet enemmän kuin tyytyväisiä.

"Useista muistakin organisaatioista on tultu kyselemään, miten olemme onnistuneet saavuttamaan tuloksemme ja pysymään mukana uuden omaksumisessa. Koen, että siihen vaikuttavia tekijöitä ovat Ainian porukan osaaminen ja motivaatio. Lisäksi heillä on ylivoimainen teknillinen ammattitaito ja äärimmäisen loistava asenne – hommat hoidetaan kerralla valmiiksi ja nopeasti. Sitä me arvostamme yli kaiken."

Pitkäkestoisen yhteistyön ansiosta Ainialla on hyvä ymmärrys Fortumin toimintatavoista, mikä on eduksi kehitystyössä. Rautakallio kuvaakin yhteistyötä jatkuvaksi prosessiksi.

"Kyllä tässä 10 vuoden aikana on menty todella paljon eteenpäin. Kun aloitimme, meillä ei ollut selkeää suunnitelmaa tulevasta, vain vahva näkemys suunnasta. Meidän on jatkuvasti parannettava toimintatapojamme ja luotava arvoa, jotka sidosryhmämme tunnistavat. Näissä tavoitteissa on vuosien varrella onnistuttu", Rautakallio kertoo.

Rautakallio näkee menestyksen avaimena myös henkilökemian ja vahvan luottamuksen.

"Meillä on ollut alusta lähtien Janin kanssa yhteinen näkemys asioista, mikä on totta kai helpottanut yhteistyötä. Tärkeä tekijä on myös vuosien varrella syntynyt vahva luottamus. Voin aina luottaa siihen, että hommat hoituvat sovitusti ja ammattitaidolla."

Jukka Rautakallio

Yhteistyöllä valoisa tulevaisuus

Entä haasteet? Ovatko viimeiset yli 10 vuotta olleet pelkkää ruusuilla tanssimista vai onko vastaan tullut mutkia?

"Hämmästyttävän vähän. Sanoisin jopa, etten muista yhtäkään merkittävää ongelmaa tässä matkan varrella. Kaikki mahdolliset haasteet on hoidettu kuntoon todella nopeasti ja ammattitaitoisesti", Rautakallio muistelee.

Maailma ja kilpailuasetelmat muuttuvat ja teknologia on jatkuvassa kehitystilassa. Rautakallion mukaan kaikista ihanteellisinta on olla mieluummin jopa askeleen edellä muita. Helpolla se ei tule, ja muutoksessa mukana pysyminen vaatiikin jatkuvaa kehitystyötä koko tiimiltä.

"Yritys ei pärjää, jos muutoksiin reagoidaan liian hitaasti, tai ei osata ennakoida tulevaa. Jos haluaa olla edelläkävijä, se vaatii raudanlujaa osaamista ja alan ymmärrystä. Ja sitä Ainialta löytyy", Rautakallio summailee.

Kuten arvata saattaa, yli kymmenen vuoden yhteistyö Fortumin ja Ainian välillä jatkuu. Rautakallio suositteleekin Ainiaa lämpimästi kumppaniksi IT-palveluiden kehittämisen saralla.