Ainia, koronavirusepidemia ja tulevaisuus

Hyvä asiakkaamme ja yhteistyökumppanimme,

Ainian toiminnan kulmakivinä ovat aina olleet palvelun laatu sekä sidosryhmien välinen avoin kommunikaatio ja luottamus. Tämän johdosta haluan poikkeuksellisesti lähestyä teitä tärkeän asian tiimoilta tässä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa.

Meidän vakaa tahtotila on toimia tässä tilanteessa samaan tapaan kuin aiemminkin. Niin palveluiden laadun, saatavuuden kuin kommunikaationkin osalta. Käytännössä se tarkoittaa koko liiketoiminnan pyörittämistä samaan malliin niin ostojen, myyntien, tarjoaman kuin voimassa olevien töidenkin osalta.

Haluamme omalta osaltamme olla mukana turvaamassa meidän palveluntarjoajien, sidosryhmien ja alihankkijoiden liiketoimintaa sekä työyhteisöä – oman liiketoimintamme ja työyhteisömme lisäksi.

Tässä kohtaa monelle luonnollinen reaktio on paniikkinappulan painaminen, kulujen karsiminen sekä kaikenlaisen kehittämisen lopettaminen. Isommassa kuvassa edellä mainittu dominoefekti, olisi kaikessa negatiivisuudessaan, erittäin painava. Jälkien korjaaminen voisi kestää kauan tai olla monella tapaa mahdotonta.

Kannustankin kaikkia ajattelemaan asioita nyt pitkäjänteisesti. Tekemään rohkeita päätöksiä ja turvaamaan tulevaisuutta yleisesti meille kaikille. Tämähän ei kosketa pelkästään meitä, teitä tai meidän molempien sidosryhmiä, vaan samalla tapaa koko yritysmaailmaa yleisesti.

Kenelläkään Suomessa tuskin on vielä oikeaa käsitystä miten kauan tämä tilanne kestää, minne se lopulta eskaloituu ja mitkä ovat lopulliset vaikutukset. Me pystymme kuitenkin yhdessä tekemään asialle jotain ja vaikuttamaan lopputulokseen edes osittain.

Mikäli tilanne vaatii jotain toimintatapojen muutoksia tai esimerkiksi uusia pelisääntöjä, niin rakennetaan ehdottomasti sellaiset. Mahdollisimman kevyellä byrokratialla ja yhteisellä tavoitteella pitää talouden pyörät pyörimässä myös poikkeusoloissa.

Vastaan mielelläni kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin ja jos voimme jotenkin auttaa, niin älä epäröi olla yhteydessä.

Ystävällisin terveisin
Jani Valkonen

Jani Valkonen
CEO